theincrediblemonster

Alla inlägg den 15 maj 2017

Av theincrediblemonster - 15 maj 2017 14:10

10. SS AYRFIELD, AUSTRALIEN

 

Detta kusliga skepp är en kvarlämning från andra världskriget och har sedan dess lämnats åt sitt öde i den australiensiska bukten Homefield Bay. Naturen har satt sina klor i vraket och idag växer det en hel liten skog på det forna krigsskeppet.



9. SANZHI-BYN, TAIWAN

 

Den märkliga semesterbyn i Shintzu har beskrivits som en futuristisk ruinby, och husen påminner närmast om något från en gammal science fiction-rulle. Husen byggdes av amerikansk militär och var tänkta att fungera som semesterort för amerikanska militärer stationerade i Asien. Efter massivt strul med konstruktionen av husen och flera dödsfall relaterade till bygget övergavs det halvfärdigt och har sedan dess varit övergivet.
 


8. EL HOTEL DEL SALTO, COLOMBIA

 

Salto Hotell öppnades 1928 med utsikt över 157 meter höga Tequendama Falls och var tänkt att locka välbärgade turister. På 90-talet övergavs hotellet dock efter långvariga vattenföroreningar, och har sedan dess förfallit till ett riktigt spökslott som säga vara hemsökt. Inte förrän 2012 öppnade hotellet igen, men denna gång som ett museum.
 


7. CAPE ROMANO, FLORIDA

 

De UFO-liknande kupolhusen belägna vid Cape Romano längs Floridas kust förbryllade länge lokalbefolkningen, och troddes bland annat ha uppförts av en sekt. Det visade sig senare att det var oljeproducenten Bob Lee som lät uppföra husen 1981 som ett sommarboende till sin familj. Husen gapar sedan länge tomma och har slitits ner av väder och vind.



6. EASTERN STATE PENITENTIARY, PHILADELPHIA

 

Eastern State Penitentiary är ett före detta fängelse som var i drift åren 1829-1971, och har bland annat inhyst legendariska brottslingar som Willie Sutton och Al Capone. Willie Sutton var en av tolv män som på 1940-talet lyckades rymma från fängelset genom en tunnel under muren. Idag är fängelset omvandlat till ett museum och besökare kan få en guidad tur genom de kusliga korridorerna.



5. MAUNSELL FORTS, ENGLAND

 

Dessa skräckinjagande fort byggdes i Themsen under andra världskriget för att försvara Storbritannien från ovälkommet besök. Forten, som fått sina namn efter arkitekten Guy Maunsell, övergavs efter kriget och står nu som gamla söndervittrande krigsreliker mitt i den brittiska floden.
 


4. MICHIGAN CENTRAL STATION, DETROIT

 

När Michigans centralstation stod färdig 1913 var den världens högsta stationsbyggnad och livligt trafikerad, men efter att det sista tåget lämnade stationen 1988 har den enorma byggnaden gapat tom. Det har emellertid blivit en populär plats för ”urban explorers” och har använts i flera film- och musikvideoinspelningar.



3.HASHIMA, JAPAN


 

1959 var den lilla ön Hashima utanför Nagasakis kust en av de mest tätbefolkade platserna i världen – idag finns inte en enda människa kvar. Den mytomspunna ön går även under namnet Spökön och hade förr en blomstrande kolgruva, skolor, hotell och restauranger men övergavs när gruvan stängde på 70-talet. Ön var sedan helt stängd för besökare fram till 2009, och är numera ett populärt turistmål.



2. BEELITZ HEILSTÄTTEN, TYSKLAND

 

Det numera övergivna Beelitz Heilstätten byggdes i slutet av 1800-talet som en toppmodernt sanatorium för tuberkulospatienter. Under första världskriget omvandlades byggnaden till ett militärsjukhus där bland andra Adolf Hitler skall ha behandlats. Sårade soldater fortsatte behandlas här även under andra världskriget, men övergavs totalt när sovjetiska trupper lämnade Tyskland. Idag sägs andar från döda soldater gå igen i de tomma operationssalarna.



1. PRIPJAT, UKRAINA

 

Att den Ukrainska staden Pripjat är en av världens kusligaste platser är det inget tvekan om, och staden som tidigare inhyste 50 000 invånare är numera ödsligt tom. Pripjat, som låg nära kärnkraftverket Tjernobyl, drabbades hårt av olyckan 1986 och har sedan den övergavs varit en spökstad. Staden beräknas vara radioaktiv i minst 300 år till och går endast att besöka med organiserade turistguider

Av theincrediblemonster - 15 maj 2017 14:03

1. Grand Hotel i Helsingborg
På Grand Hotel i Helsingborg ska du undvika den femte våningen, om du inte vill bli vettskrämd av ett spöke. Särskilt rum 585 sägs vara plågad av ett spöke som är vålnaden av en älskarinna från 1920-talet när hotellet byggdes. Hon går nämligen runt och skrämmer livet ur gästerna på hotellet…


2. Örenäs Slott i Glumslöv
Godsägaren Valdorf von Dürendorff dog i en duell nära sitt slott i Tyskland, där spökade han sedan i några hundra år. I början av 1900-talet råkade han dock kliva ner i en koffert, hamnade i en storm på Östersjön och hamnade så småningom på Örenäs slott. Nu sägs det att han håller till på tredje våningen i slottet.

 

3. Hotell Stenkullen utanför Norrköping
Hotellet, som byggdes i mitten av 1800-talet som en sommarbostad för kungligheter, har sitt eget spöke. En lång mörkklädd skepnad går och tittar till alla gäster som checkar in på hotellet… Hur obehagligt?! Tv-programmet Det okända har gått på spökjakt på hotellet.

 

4. Häckeberga slott i Genarp
På 1300-talet ägdes slottet av Helge, men det sägs att han halshöggs av danskarna. Hans våldnad irrar nu omkring med huvudet fastbundet på kroppen och dessutom sägs det att hans fru spökar i en skogstjärn intill slottet. Spooky!

 

5. Vadstena Klosterhotell
I huvudbyggnaden av klostret tänds och släcks lamporna lite då och då, utan att någon vet varför. Många gäster som har försökt låsa upp sina dörr till rummen har också upplevt att det är någon som håller emot på insidan. I en annan byggnad finns även en dam som söker efter sällskap på nätterna, hon ska dock vara vänlig och prata mycket samt tycka om att sitta på sängkanten. Ibland är hon ledsen, men hon brukar inte ställa till några problem.

 

6. Trollenäs Slott mellan Sjöbo och Ystad
Slottet Trollenäs byggdes på 1500-talet. Det sägs att familjen Trolles stamfar, Gunnar Gröpe som levde på 900-talet, spökar i formen av en stor svart hund med lysande ögon. Hunden visar sig oftast nere i källaren av slottet.

 

7.  Grand Hotel i Lysekil
Här tänds och släcks lamporna av sig själva, och flera gäster har berättat att de har fått besök av en lång man klädd i svart rock under nätterna. Det ska spöka extra mycket i närheten av rum 302… 

 

8. Krusenberg herrgård utanför Uppsala
Herrgårdens rosa matsal har alltid en plats reserverad för spöket som kallas för den Vita Frun. Om någon annan gäst tar hennes plats frågar personalen om hen verkligen vill sitta i knäet på ett spöke, vilket brukar få de flesta att flytta på sig. Vi förstår varför! Vem spöket är vet man inte, men man tror att hon arbetat som kokerska på herrgården. Du märker av henne genom att hon får ljuskronorna i taket att börja gunga, men hon slamrar även gärna med bestick.

 

9.  Spökprästgården i Borgvattnet
I den gamla prästgården, som ligger belägen i Norrland, sägs det krylla av andeväsen och andra osaliga andar.

Av theincrediblemonster - 15 maj 2017 13:58

Spökplats i Ödeshög, Östergötlands län.

 

Utanför Ödeshög i Östergötland finns det en plats ute i skogen som kallas barnmördarkorset.  På en upphöjning vid vägens slut finns en gammal husgrund och ett stort träd. Platsens namn skvallrar om att det bär på en makaber historia.

Lokalbefolkningen berättar om att i slutet på 1800-talet stod ett hus på denna plats. Här bodde Anna Stina Samuelsdotter. Det sägs att hon var prostituerad. På 1800-talet ansågs prostitution till och med vara ett medicinskt behov. Friska män bedömdes behöva uppsöka prostituerade för att behålla hälsan. Men Anna blev gravid och barnen hon födde dräpte hon och hängde upp i trädet. Detta sägs ha orsakat trädets alla grenar att växa åt samma håll.

De som besökt platsen säger att de har hört barngråt och sett ljusklot komma uppför ena vägen för att sedan försvinna ut i skogen.

Hur det än är med historierna så utgör det avskilda läget, den övervuxna husgrunden och det märkliga trädet detta till en rätt spöklik plats.


Det finns en omtalad historia om ett ungt par som ska ha slagit upp sitt tält här för att övernatta. De vaknade plötsligt till ett öronbedövande barnskrik. Panikslagna flydde paret platsen och lämnade både tält och ägodelar efter sig. De återvände aldrig för att hämta dessa.

På YouTube finns en film som visar hur man tar sig hela vägen till Barnmördarkorset från OKQ8 i Ödeshög:

https://www.youtube.com/watch?v=VaMo0zriExI


 

 

Av theincrediblemonster - 15 maj 2017 13:56

Stjärnarps Gods eller Stjernarp, som de nuvarande ägarna, familjen Hamilton, själva skriver, har i århundraden varit ett av de största företagen i trakten. Arealen är ca 1 200 ha varav 430 ha är åker, 750 ha skog och 20 ha beten och hagmark fördelat på två gårdar, Stjernarp och Brunskog.

Säteriet Stiernarp grundades 1653 av den nyadlade Johan Månsson Silfverstierna, sedan hans huvudgård Clastrup (Klastorp) i Snöstorp socken brunnit ner samma år. Den nya gården lades i anslutning till en äldre befintlig by – Torup, vid Torups hus, det stenhus som för övrigt fortfarande finns kvar vid Stjernarp. Godsinnehavet ökades och vid sin död 1660 efterlämnade Silfverstierna mer än 300 frälsegårdar och flera säterier rund om i landet.



Tips inskickat av Tom G Olausson


Såhär beskriver en av de som besökt platsen sina upplevelser:

”Vi gjorde en paranormal undersökning och fick uppleva känslan att ständigt vara iakttagen, känslan hängde kvar tills vi åkte. Vi hörde fotsteg på grusgången som gick oss till mötes trots att vi var helt ensamma. En skepnad mörkare än självaste nattmörkret dök ständigt upp, den skrämde oss alla rejält. Vi hörde även barnröster av barn som lekte och skrattade. Nu när sommaren återvänt så tänker vi sannerligen återvända och skaffa fler bevis.

Även ruinen vid Husalt utanför Knäred är hemsökt. Där har vi fångat ett EVP av en mans mörka stämma.”

 

 

Presentation


Här finner du berättelser, myter och legender med mera!

 

 

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad skulle ni vilja läsa om?
 Spöken
 hemsökta platser sverige
 hemsökta platser i världen
 hemsökta hus i sverige
 hemsökta hus i världen
 myter
 Creepy fakta
 Blandat

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards