theincrediblemonster

Direktlänk till inlägg 15 maj 2017

VÄRLDENS HÄFTIGASTE ÖVERGIVNA PLATSER

Av theincrediblemonster - 15 maj 2017 14:10

10. SS AYRFIELD, AUSTRALIEN

 

Detta kusliga skepp är en kvarlämning från andra världskriget och har sedan dess lämnats åt sitt öde i den australiensiska bukten Homefield Bay. Naturen har satt sina klor i vraket och idag växer det en hel liten skog på det forna krigsskeppet.



9. SANZHI-BYN, TAIWAN

 

Den märkliga semesterbyn i Shintzu har beskrivits som en futuristisk ruinby, och husen påminner närmast om något från en gammal science fiction-rulle. Husen byggdes av amerikansk militär och var tänkta att fungera som semesterort för amerikanska militärer stationerade i Asien. Efter massivt strul med konstruktionen av husen och flera dödsfall relaterade till bygget övergavs det halvfärdigt och har sedan dess varit övergivet.
 


8. EL HOTEL DEL SALTO, COLOMBIA

 

Salto Hotell öppnades 1928 med utsikt över 157 meter höga Tequendama Falls och var tänkt att locka välbärgade turister. På 90-talet övergavs hotellet dock efter långvariga vattenföroreningar, och har sedan dess förfallit till ett riktigt spökslott som säga vara hemsökt. Inte förrän 2012 öppnade hotellet igen, men denna gång som ett museum.
 


7. CAPE ROMANO, FLORIDA

 

De UFO-liknande kupolhusen belägna vid Cape Romano längs Floridas kust förbryllade länge lokalbefolkningen, och troddes bland annat ha uppförts av en sekt. Det visade sig senare att det var oljeproducenten Bob Lee som lät uppföra husen 1981 som ett sommarboende till sin familj. Husen gapar sedan länge tomma och har slitits ner av väder och vind.



6. EASTERN STATE PENITENTIARY, PHILADELPHIA

 

Eastern State Penitentiary är ett före detta fängelse som var i drift åren 1829-1971, och har bland annat inhyst legendariska brottslingar som Willie Sutton och Al Capone. Willie Sutton var en av tolv män som på 1940-talet lyckades rymma från fängelset genom en tunnel under muren. Idag är fängelset omvandlat till ett museum och besökare kan få en guidad tur genom de kusliga korridorerna.



5. MAUNSELL FORTS, ENGLAND

 

Dessa skräckinjagande fort byggdes i Themsen under andra världskriget för att försvara Storbritannien från ovälkommet besök. Forten, som fått sina namn efter arkitekten Guy Maunsell, övergavs efter kriget och står nu som gamla söndervittrande krigsreliker mitt i den brittiska floden.
 


4. MICHIGAN CENTRAL STATION, DETROIT

 

När Michigans centralstation stod färdig 1913 var den världens högsta stationsbyggnad och livligt trafikerad, men efter att det sista tåget lämnade stationen 1988 har den enorma byggnaden gapat tom. Det har emellertid blivit en populär plats för ”urban explorers” och har använts i flera film- och musikvideoinspelningar.



3.HASHIMA, JAPAN


 

1959 var den lilla ön Hashima utanför Nagasakis kust en av de mest tätbefolkade platserna i världen – idag finns inte en enda människa kvar. Den mytomspunna ön går även under namnet Spökön och hade förr en blomstrande kolgruva, skolor, hotell och restauranger men övergavs när gruvan stängde på 70-talet. Ön var sedan helt stängd för besökare fram till 2009, och är numera ett populärt turistmål.



2. BEELITZ HEILSTÄTTEN, TYSKLAND

 

Det numera övergivna Beelitz Heilstätten byggdes i slutet av 1800-talet som en toppmodernt sanatorium för tuberkulospatienter. Under första världskriget omvandlades byggnaden till ett militärsjukhus där bland andra Adolf Hitler skall ha behandlats. Sårade soldater fortsatte behandlas här även under andra världskriget, men övergavs totalt när sovjetiska trupper lämnade Tyskland. Idag sägs andar från döda soldater gå igen i de tomma operationssalarna.



1. PRIPJAT, UKRAINA

 

Att den Ukrainska staden Pripjat är en av världens kusligaste platser är det inget tvekan om, och staden som tidigare inhyste 50 000 invånare är numera ödsligt tom. Pripjat, som låg nära kärnkraftverket Tjernobyl, drabbades hårt av olyckan 1986 och har sedan den övergavs varit en spökstad. Staden beräknas vara radioaktiv i minst 300 år till och går endast att besöka med organiserade turistguider

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av theincrediblemonster - 20 maj 2017 12:34

1. Kvinnan med uppskuren mun En kvinna som stympats och mördats av sin man kommer tillbaka från andra sidan som en hämndlysten vålnad. Möter du henne frågar hon om du tycker att hon är söt, men oavsett vad du svarar kommer hon att skära sönder ditt ...

Av theincrediblemonster - 20 maj 2017 02:24

Vem byggde det makabra pusslet av mänskliga ben? Och vilka var de olyckliga som fick sina kvarlevor skändade? Var de offer för en djävulsk seriemördare som ville visa sin makt för världen? Fallet med ”bensamlaren” i Rom är som taget ur en...

Av theincrediblemonster - 20 maj 2017 02:20


Den lilla flickan är helt inne i leken, hon hukar sig över den lilla världen som hon byggt upp på marken framför sig. Då kommer den blixtsnabba attacken, för ett ögonblick förmörkas solen, starka vingar slår undan luften, kraftiga klor hugger tag i b...

Av theincrediblemonster - 20 maj 2017 02:17


I början på 1900-talet begick någon det perfekta mordet. Offret stuvades in i en tunna, dumpades i en övergiven brunn och försvann för alltid… eller i alla fall i nästan hundra år. Kanadas kallaste cold case har det kallats, fallet med kvinn...

Av theincrediblemonster - 20 maj 2017 02:06

Myt: Vikingarnas hjälmar hade horn Hjälmarna med horn dök först upp som en kostym i en Wagner-opera under 1800-talet. Så nej, de riktiga vikingarna hade tydligen inte horn på sina hjälmar.    Myt: Hajar kan inte få cancer Hajar kan visst få can...

Presentation


Här finner du berättelser, myter och legender med mera!

 

 

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad skulle ni vilja läsa om?
 Spöken
 hemsökta platser sverige
 hemsökta platser i världen
 hemsökta hus i sverige
 hemsökta hus i världen
 myter
 Creepy fakta
 Blandat

 

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards